AxelArigato.png
 

Två veckors utveckling och 100 000 kr i månaden per skärm och butik

 
 
Fördelen med Touchtechs butikslösning är att vi kan fläta samman den digitala och fysiska varumärkesupplevelsen. Vi kan göra något oväntat, på ett innovativt sätt som bidrar till ökad försäljning.
— Albin Johansson, VD och grundare till Axel Arigato
 

 

BAKGRUND OCH UTMANING

Axel Arigato är det Göteborgsbaserade skomärket som började sälja sina minimalistiska sneakers online 2014. Sedan dess har man gjort succé – via sin hemsida har man sålt till kunder i över 100 länder. 2017 öppnade man sin första fysiska butik, i Soho i London. Samma år öppnade man en temporär konceptbutik i Stockholm.

 
Utan Touchtech hade vi inte haft möjlighet att erbjuda hela vårt sortiment till besökare i våra butiker. Vår försäljning har vissa månader varit över 100 000 kronor per skärm och butik, vilket vi inte hade kunnat nå utan deras teknologi som dessutom adderar en digital känsla.
— Albin Johansson, VD och grundare till Axel Arigato

NYTTA

  • Försäljningen på våra butikslösningar har vissa månader överstigit 100 000 kronor per enhet.

  • Butiksmiljön kan följa varumärkets avskalade design när inte varje kombination av modell, färg och storlek behöver finnas tillgänglig i butik.

  • Personalen kan spendera mer tid med konsumenterna eftersom det inte finns behov av en kassa för att ta betalt eller andra system för att se lagersaldo.

  • Butikerna håller endast ett mindre lager eftersom skorna kan skickas direkt hem till kunden från centrallagret.

LÖSNING

I fallet med Axel Arigato levererade vi endast tillgången till vårt system via ett API. Därefter höll vi en initial utbildning på två timmar och stöttade dem under tiden deras egna utvecklare utförde integrationen, något som tog dem mindre än två veckor. Med hjälp av vår butikslösning har Axel Arigato lyckats skapa ett attraktivt och minimalistiskt butikskoncept som lever upp till konsumenternas förväntningar och levererar mycket goda försäljningssiffror.

Axel Arigato pop-up store i Stockholm.

Axel Arigato pop-up store i Stockholm.

Butiksmiljön hålls ren och inspirerande.

Butiksmiljön hålls ren och inspirerande.

 

Det tog oss mindre än två veckor att integrera vårt system med Touchtech via deras API.er. Vi har en mindre touchskärm på kontoret som vi kan testa mot när vi gör förändringar innan vi lanserar dem skarpt, vilket även uppskattas av anställda och besökare.
— Anton Samuelsson, back-end-utvecklare på Axel Arigato
 

Vill du veta mer?

 
letsgetintouch.png