Coaching

Paulina_profile_Touchtech_white-001.jpg

Paulina Freiholtz heter jag och jobbar som Vendo Success Coach här på Touchtech. Jag tycker att det är spännande att få följa denna digitala utveckling inom fysisk handel men framförallt är det givande att få träffa all härlig butikspersonal.

Att just vara ute i butiker ligger mig varmt om hjärtat då jag redan som 16 åring började jobba extra i butik samtidigt som jag läste exponering och skyltning på gymnasiet.

Efter skolan gav jag 11 år till H&M där jag började som säljare och sedan blev Visual Merhandiser. Tack vare detta har jag stor förståelse för hur dagar i butiken ser ut. Jag valde att lämna H&M för att satsa på eget där jag hade möjlighet att vara runt i Sverige för att hjälpa retailers med tjänster inom Visual Merchandising men framförallt att utbilda inom sälj och kundbemötande. Jag brinner för att få komma ut och träffa personal för att dela erfarenheter och samtidigt titta på hur vi tillsammans kan göra ännu mer för att nå bästa resultat. Jag har under förra året studerat näthandel vilket ger mig en bra insikt och större förståelse för både utmaningar men framförallt möjligheterna.

Jag ser otroliga potential med e-handel i butikerna och önskar själv att Vendo fanns under mina år i butik. Tänk att det nu finns verktyg hos er för att inte bara sälja, utan även erbjuda kunden ett modernt och lätt sätt att ta del av hela sortimentet och produktfakta.

Paulina Freiholtz / Vendo Success Coach


Hur jobbar och tänker Coachen?

Att få uppgiften att coacha butikspersonal är spännande men även viktig del i att skapa ett engagemang för e-handel i butik. En coach kan använda olika tankesätt och metod men det man ofta har gemensamt är att lyssna in hur situationen ser ut i den personalgrupp man arbetar med.

Stenströms i NK, Stockholm

Man har en plan och ett upplägg att utgå ifrån men personalens funderingar och frågor är det som styr riktning på agendan. Det viktigaste man ska känna när dagen är slut är gemenskap, nytt driv och förhoppningsvis mer kunskap.

För Touchtech är målet med coachningen att skapa en trygghet. I alla butiker på alla företag finns det olika individer. Vissa är nyfikna och framåt när det gäller det nya medan andra vill veta lite mer och ta sig an det nya i sin egen takt. För oss är det viktigt att alla ska känna att de får lära känna Vendo och dess fördelar på sitt sätt. Det är just kombinationen av olika människors egenskaper som bygger starka team.

När man ska introducera något nytt i den vanliga arbetsrutiner kan det upplevas olika för personalgruppen. Det är här som det är viktigt att känna att man får god tid på sig för anpassning men även att man får stöd och möjlighet att ha en dialog.

CoachingJLindeberg-001.jpg

Här kan jag som coach vara med och stötta och lyssna in. Med erfarenhet från alla typer av kundmöten och andra scenarion som kan tänkas uppkomma i butik kan jag ge förslag och tips på kanske nya sätt att tänka.

Av erfarenhet vet jag att det ibland kan underlätta när någon utifrån kommer in och för en dialog om hur man kan förbättra. Kanske behövs det även att man ibland går tillbaka till den dagliga rutinen för att se om det även där kan finnas utrymme att tänka på ett nytt sätt. 

Med detta stöd hoppas vi på Touchtech att ni ska få mer kvalitetstid med kunden och ökad försäljning.


 
PaulinaFreiholtz-001.jpg
 

Paulina Freiholtz

Vendo Success Coach

paulina@touchtech.com
+46 031 757 32 66