ETON.png

75 stilar blev 500 och vår lösning står nu för
upp till 15 % av butiksförsäljningen.

 
Vi på Eton är väldigt nöjda med att använda Touchtechs butikslösning på vår Brand Store i Stockholm. Den har blivit en naturlig del av vår säljprocess och ökat vår butiksförsäljning på daglig basis.
— Julia Lund, fd. butikschef Eton Brand Store
 

BAKGRUND OCH UTMANING

Den svenska skjorttillverkaren Eton grundades 1928 och har idag tio egna butiker och över 700 återförsäljare runt om i världen. 

Tack vare Touchtech kan vi visa upp hela vårt sortiment på över 500 stilar, istället för de 75 som vi vanligtvis har i butik. Vi ser fram emot att expandera samarbetet till fler återförsäljare, flygplatser och kontor för en komplett integration mellan vår e-handel och de fysiska butikerna.
— Fredrik Appelqvist, Retail Director på Eton.

 

NYTTA

  • Konsumenten spenderar både mer tid och pengar i Etons butiker. Idag står vår butikslösning för upp till 15 % av den totala butiksförsäljningen. 
  • Om önskad modell eller storlek inte finns tillgänglig i butiken, kan konsumenten enkelt beställa den och få skjortan levererad till valfri adress.
  • Skjortorna kan visas i nästintill naturlig storlek och tack vare den höga upplösningen på bilderna kan konsumenten zooma in på mönster och detaljer.
  • Varumärkeskännedom och konkurrenskraft har ökat tack vare det större utbud som nu är tillgängligt i Etons egna butiker och hos återförsäljare.
Idag använder Eton vår butikslösning i sina Brand Stores, shop-in-shops, franchisebutiker, whole sales-butiker och hos utvalda återförsäljare

Idag använder Eton vår butikslösning i sina Brand Stores, shop-in-shops, franchisebutiker, whole sales-butiker och hos utvalda återförsäljare


ETON Store, Sturegatan 8, Stockholm

ETON Store, Sturegatan 8, Stockholm

LÖSNING

I ett nära samarbete med Eton utvecklade vi 2015 en lösning för deras butik på Sturegatan i Stockholm. Två månader efter lanseringen stod vår lösning för 10 % av butikens totala försäljning, och upptog endast en halv kvadratmeter av butikens yta.

Idag använder Eton vår butikslösning i sina Brand Stores, shop-in-shops, franchisebutiker, whole sales-butiker och hos utvalda återförsäljare i Sverige, Danmark, England, Tyskland, Österrike, Schweiz, Monaco, USA och Kanada.

Butikslösningen har anpassats beroende på typ av butik och geografiskt läge. Hos Etons återförsäljare behöver startsidan exempelvis vara tydligt Eton-brandad. Även utbud och check-out har anpassats efter affärssystem och leveransmöjligheter. I Etons egna butiker kan konsumenten bekräfta köpet direkt i sin mobil. Hos återförsäljare integreras lösningen för att passa in i deras beställningsflöde.

 
Den stora fördelen för oss med Touchtechs butikslösning har varit att vi kunnat anpassa t.ex. produktutbudet och utcheckningsflödet på skärmnivå beroende på butikens förutsättningar, utan att behöva göra några större ingrepp på våra befintliga e-handels- och affärssystem.
— Linus Andrén, eCommerce Platform Manager hos Eton
 
ETON Brandstore, Stockholm

ETON Brandstore, Stockholm


Vill du veta mer?

 
letsgetintouch.png