Kortbetalning i Vendo ökade JOYs e-handelsförsäljning i butik med 188%

 
 

Tidigare i år lanserade Touchtech en unik produktnyhet som möjliggör kortbetalning av e-handelsbeställningar direkt i butik från Touchtech Vendo-skärm. JOY, som ägs av MQ, var den första butikskedjan att på den svenska marknaden att erbjuda denna möjlighet, vilket har satt fart på försäljning rejält. JOYs e-handelförsäljning i butik har ökat med 188% redan första månaden där kortköpen stod för drygt 70% av alla beställningar från Vendo.

Henrik Skagerlind, Growth Manager på Touchtech, kommenterar:

”Vi får ytterligare en bekräftelse på att kortbetalning i butik är en viktig betalmetod. Det är nästan samma utfall hos JOY som i vår konceptbutik The Fitting Room i höstas där kortköpen uppgick till nästan 80% av alla köp. Kortbetalning i butik inger en trygghet för konsumenten som med funktionerna ”blipp” och Apple Pay är det snabbaste betalsättet i butik.”

Emma Paskovski, e-handel och kundklubbsansvarig på JOY, kommenterar:

”Vi är självklart supernöjda med utvecklingen och det känns som ett viktigt steg i att kunna erbjuda kunden en helhet. Speciellt med tanke på att vi har en del webbunika produkter. Både för butikspersonalen och kunderna är detta ett superbra redskap som underlättar arbetet.”

Lotta, Butikschef i Karlstad på JOY, kommenterar:

”Vi är jättenöjda med kortbetalningen i Vendo. En kombination av enkelhet tillsammans med positiv inställning i butiken har gjort att vi kunnat erbjuda kunderna en ny typ av service. Förutom ökad försäljning av vårt sortiment från e-handeln så har det även bidragit till merförsäljning samt nöjdare kunder eftersom det blir enklare att kunna komplettera outfits med smidiga betalningar och snabba leveranser.”

David Marquez